LARAZORG
 
Hoe denken wij?
Mensen met een beperking kunnen zo veel! Dagelijks worden er bij ons door de cliënten huishoudelijke taken uitgevoerd, taken op de dagbesteding uitgevoerd en nagedacht over een goede, verantwoorde maaltijd. Maar vooral wordt er veel gelachen en gepraat over zowel dagelijkse dingen als belangrijke levensvragen.  
 
 

 

 

 


Kortom: wat mensen met een verstandelijke beperking of een andere (psychiatrische) hulpvraag, allemaal kunnen wordt over het algemeen erg onderschat. 
Wanneer mensen met een beperking zich bevinden in een veilige omgeving, blijken zij met een steuntje in de rug tot veel meer in staat. Letterlijke en figuurlijke ruimte speelt daarin een belangrijke rol. Wij vinden het dan ook belangrijk dat er gekeken wordt naar de stemming van de cliënt en dat wordt aangesloten met de keuze van de activiteiten bij het beste moment van de dag. De activiteiten zelf zullen zoveel mogelijk worden aangepast aan de mogelijkheden en de vaardigheden van de specifieke cliënt en vooral gericht zijn op een aangename tijdsbesteding voor alle deelnemers.
 

 

 

 

Mensen die zijn vastgelopen in het leven, in het gezin van herkomst of eerdere hulpverleningsplaatsen, komen bij ons vaak binnen met “gedragsproblemen”. Onze ervaring leert ons dat met het geven van echte, oprechte aandacht en duidelijkheid te geven ongewenst gedrag helpt te voorkomen. Wij vinden het belangrijk om tegelijkertijd oog te hebben voor de beperkingen van de cliënt, vooral mensen die op het eerste gezicht “normaal” functioneren worden in het dagelijks leven erg overschat en moeten altijd presteren op een niveau wat te hoog is voor hen. Omdat wij zien dat de cliënten dan veel beter functioneren kiezen wij voor een kleine groepsomvang of individuele begeleiding. Mocht ondanks deze duidelijke structuur ongewenst gedrag toch voorkomen, is dat voor ons geen reden om de activiteit te stoppen. Centraal blijft het beleven van een leuke dag.
 
      Foto verwijderd. Was een leuke maar er stond een lachende                                 client op en dat mag natuurlijk niet meer.

 

 

 

     Foto verwijderd. Was een leuke maar er stond een lachende                                 client op en dat mag natuurlijk niet meer.